Internationale verhuisfirma

Verhuizen naar Italië

  

Bent u op zoek naar een verhuisbedrijf voor uw verhuizing naar Italië. Door middel van één aanvraag kunt u via de service van Intlmovers.be maximaal 6 offertes aanvragen bij gerenommeerde internationale verhuizers. De internationale verhuisbedrijven zullen contact met u opnemen voor een op maat gemaakte offerte. De service is helemaal gratis en u bent tot niets verplicht.

Vermijd de stress van het verhuizen
Door gebruikt te maken van de service van Intlmovers.be kunt u flinkt besparen op de verhuiskosten. Op het moment dat u een aanvraag doet, sturen wij deze direct door naar de geselecteerde internationale verhuisbedrijven. Door de offertes op uw gemak te vergelijken kunt u bepalen welke internationale verhuizer het beste bij u past. Begin nu met het aanvragen van offertes bij internationale verhuizers!

Hoe werkt het?
1. Kies de bestemming waar u naar toe verhuist
2. Selecteer de internationale verhuisbedrijven
3. Vul uw online aanvraagformulier in
4. Ontvang vrijblijvend meer internationale verhuisoffertes

Verhuizen van

Verhuizen naar

Home > Verhuizen naar Italië

hoe het werkt

Waarom intlmovers inschakelen voor uw verhuizing?

 1. De verhuizers hebben jarenlange ervaring met verhuizingen naar Italië
 2. Voorkom stress en laat de verhuizers al het moeilijke werk doen
 3. Onze verhuisbedrijven hebben contacten in Italië zodat u voordeliger kunt verhuizen

Voordelen van Intlmovers.be

 • Bespaart tijd en geld! 
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Eenvoudig vergelijken in een paar stappen
 • Op maat gemaakte offertes ontvangen
 • U krijgt de beste service

Verhuizen naar Italië

Verblijfsvergunning voor Italië

Inwoners van de EU die gaan emigreren hoeven geen verblijfsvergunning aan te vragen voor een verblijf in Italië. Wel is het noodzakelijk om bij een verblijf van langer dan 3 maanden in Italië u in te schrijven bij het bevolkingsregister van uw woonplaats. Voor uw inschrijving bij een Italiaanse gemeente gaat u naar het gemeentehuis en zult u het volgende moeten meenemen:

 • Geldig reisdocument
 • Bewijs van ziektekostenverzekering
 • Verklaring van burgerlijke staat
 • Documenten waaruit blijkt dat u over eigen inkomen of voldoende vermogen beschikt om in uw eigen levensonderhoud te voorzien

Per gemeente kunnen de eisen verschillen, daarom kunt u van tevoren het beste even op de website van uw nieuwe gemeente kijken of telefonisch contact opnemen. Het verwerken van uw inschrijving bij de gemeente in Italië kan een paar maanden duren. Als u alvast een bewijs van inschrijving wilt hebben, kunt u bij de gemeente een "atto di notorietà" aanvragen.

Vacatures in Italië

Omdat Italië lid is van de Europese Unie is het niet nodig om een werkvergunning te regelen als u start met het zoeken naar vacatures in Italië. Houd er echter wel rekening mee dat het vinden van werk in het Zuiden van Italië lastiger is dan in het Noorden. Door de economische situatie in Italië is het in het Noorden, rond steden zoals Milaan en Rome makkelijker om een baan te vinden dan in het Zuiden.

Rijbewijs in Italië

Als u naar Italië gaat emigreren zult u binnen 6 maanden uw rijbewijs moeten laten registreren. U kunt er ook voor kiezen om uw Belgische rijbewijs om te zetten naar een Italiaans rijbewijs.

Bij de ‘Motorizzazione Civile' (verkeersafdeling) kunnen ze u van dienst zijn bij het omzetten van uw Belgische rijbewijs naar een Italiaans rijbewijs. Wanneer uw rijbewijs verlopen is terwijl u in Italië woont, zult u naar België moeten om deze te laten verlengen. In Italië verlengen ze uw Belgische rijbewijs niet.

Reviews

Goed vergelijkingsmateriaal
"Goede en betrouwbare service met goed vergelijkingsmateriaal. Zeker een aanrader."
Toegevoegd: W. Guffens uit Brugge
Waardering: 8/10 Rating starRating starRating starRating starRating no star

Bijna in Italië!
"Zo blij dat we eindelijk naar Italië gaan! Tot dus ver gaat de emigratie vrij voorspoedig. Namens dankzij deze website die ons de gelegenheid gaf om verschillende verhuisbedrijven snel en gemakkelijk met elkaar te vergelijken."
Toegevoegd: L. Jonckers uit Genk
Waardering: 9/10 Rating starRating starRating starRating starRating half star

Meer informatie over verhuizen naar het buitenland