Internationale verhuisfirma

Belgen verhuizen steeds vaker naar Nederland

  
Tot nu toe wonen er 600 Belgen in het Nederlandse Zeeuw-Vlaanderen. Na recente meldingen op internet is gebleken dat dit in 2011 naar 1200 is gestegen. Mogelijke oorzaken om in Nederland te wonen in plaats van België:
  • Steeds hogere huizenprijzen
  • Relatief goedkope huizen in het zuidelijke deel
  • Nederland (Zeeuws-Vlaanderen) Beter onderhoud huizen
  • Hypotheek renteaftrek

Belgen verhuizen steeds vaker naar Nederland

In Nederland zijn verhalen bekend onder makelaars dat de huizen gemakkelijker kwijt worden geraakt aan Belgen dan onze Noorderburen zelf. In Nederland schijnen de ontwikkelingen meer in het nadeel van de Hollander te verschuiven. Ook in België lijkt de situatie minder rooskleurig te worden. Tevens subsidies op duurzame en huisgerelateerde producten zijn steeds vaker punt van discussie. De situatie in Nederland is der mate erg, dat het voor de gemiddelde Nederlander haast onmogelijk lijkt zijn of haar huis tegen redelijke opbrengsten te verkopen.

Redenen voor Belgen om niet te verhuizen naar Nederland: er gelden hogere belastingen in Nederland dan in België. Naast administratieve verplichtingen die nodig zijn om te kunnen verhuizen, heeft het dus ook financiële nadelen.

In het verleden is België juist een populaire emigratiebestemming voor Nederlanders. Hierin spelen een aantal factoren mee, waardoor de Hollander graag naar België verhuist. In de eerste plaats is België dichtbij Nederland. Het vakantiegevoel leeft bij velen op wanneer men in België aankomt. Daarnaast zijn er financiële voordelen, zoals lagere prijzen voor koopwoningen. In Nederland is minder ruimte dan in België, waardoor in België grotere huizen tegen gelijke tarieven kunnen worden gekocht. Het verschil in huizenprijzen is echter de laatste jaren afgenomen. Een huis in Antwerpen kost vrijwel evenveel als een huis in Rotterdam.

Bron: verhuisfirma.blogspot.be - 21/05/2012