Internationale verhuisfirma

Blog over internationale verhuizing

  

Verhuis noodzaak voor huurders met ruzie

Verhuis is genoodzaakt voor huurders met ruzie in Antwerpen.

De genoodzaakte verhuizing betreft een viertal huurders die op een gelijke verdieping wonen in Antwerpen. Een gedeelte van deze vier personen zou gepest worden door een van de vrouwen. Twee huurders hebben reeds ingestemd om te verhuizen naar een anders (sociale) huurwoning.

In een eerder stadium is al door een rechter besloten dat de vier Antwerpse huurders niet meer bij elkaar op dezelfde verdieping mogen wonen. Deze week is het afgelopen met de actie van een deurwaarder om de desbetreffende personen het huis uit te zetten.

Bewoners hebben tegenwoordig vaak ruzie. In dit geval is het opgelost dankzij het besluit van de rechter om verplicht te moeten verhuizen.

Bron: verhuisfirma.blogspot.be - 04/12/2012

Goedkoop verhuizen: een aantal opties

Mogelijkheden voor goedkoop verhuizen Het kan om verschillende redenen nodig zijn om te verhuizen. Zo kan het nodig zijn te verhuizen voor het werk, kinderen, familie of een betere leefomgeving. Als u dan gaat verhuizen dan wilt u natuurlijk niet dat het teveel geld kost. In dat geval zult u inzicht willen hebben in mogelijkheden om goedkoop te verhuizen. Hieronder bespreken wij enkele mogelijkheden en tips:

 • Gebruik maken van uw eigen voertuigen
 • Delen van transportmiddelen
 • Kiezen van de beste verhuizer voor uw situatie

Gebruik maken van uw eigen voertuigen
Het is altijd voordelig om zoveel mogelijk gebruik te maken van uw eigen voertuigen. Het is bijvoorbeeld op die manier mogelijk om met een kleiner gehuurd voertuig toch in één keer de verhuizing te kunnen doen. Wat helemaal voordelig kan zijn is het volledig zelf vervoeren van alle spullen.

Delen van transportmiddelen
Veel verhuizers bieden een zogenoemde ‘back loading’ optie aan. Dit houdt in dat u samen met de verhuizer in de agenda kijkt naar een gemeenschappelijke verhuizing. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld een verhuiswagen te delen met andere mensen die ook gaan verhuizen. Het is zelfs mogelijk om dezelfde verhuizers (de verhuiskrachten) te gebruiken, zodat u veel kosten kunt besparen.

Kiezen van de beste verhuizer voor uw situatie
Net als ik alle andere markten maakt snelheid en kunde het verschil. Een verhuisfirma die uw route kent zal minder problemen ervaren en indien nodig die problemen sneller oplossen. Dit betekent dat de verhuizer minder tijd nodig heeft om uw verhuizing voor te bereiden en uit te voeren. Maar hoe komt u aan de beste verhuizer? Het is een minder toegankelijke markt als het gaat om inzicht in de verschillende verhuisfirma’s. Een mogelijkheid is om de diverse verhuisfirma’s op te bellen. Via een telefoon- en gouden gids kunt u hier eenvoudig aan komen. Het is ook mogelijk om een selectie per regio te maken, bijvoorbeeld in Nederland of België.

Bron: verhuisfirma.blogspot.be - 05/07/2012

Verhuizen in de storm

Juni staat bekend om zijn goede weer, maar de afgelopen weken heeft België en Nederland veel slecht weer gehad.

Verhuizen in een storm is haast niet mogelijk. Daarom hebben professionele verhuisfirma’s momenteel minder opdrachten dan normaal. Aan de andere kant zou je juist verwachten dat in deze tijden deze taak juist aan de bedrijven wordt overgelaten.

Het verhuizen in de storm kan veel problemen geven. Maar wat kan er precies gebeuren?

 • Uw verhuisdozen worden nat en de inhoud ervan ook
 • Uw meubilair wordt nat
 • U kunt uw spullen nauwelijks goed tillen, omdat het gladder is
 • Geen genot bij het betreden van uw nieuwe huis

Maar een bijkomstigheid is dat de kans dat er regen is tijdens u verhuis, twee keer zo groot is. Want u dient geen storm of regen te hebben op zowel uw huidige locatie als uw nieuwe locatie.

We geven u enkele tips voor het verhuizen in de storm:

 1. Pak uw goederen in spatwaterdichte verhuizen
 2. Gebruik plastic om uw meubilair te sluiten
 3. Gebruik goede schoenen
 4. Neem extra personeel mee

Als u er echt niet meer aan kan doen, neem dan een professionele verhuizer in dienst.

Bron: verhuisfirma.blogspot.be - 18/06/2012

Belgen verhuizen steeds vaker naar Nederland

Tot nu toe wonen er 600 Belgen in het Nederlandse Zeeuw-Vlaanderen. Na recente meldingen op internet is gebleken dat dit in 2011 naar 1200 is gestegen. Mogelijke oorzaken om in Nederland te wonen in plaats van België:

 • Steeds hogere huizenprijzen
 • Relatief goedkope huizen in het zuidelijke deel
 • Nederland (Zeeuws-Vlaanderen) Beter onderhoud huizen
 • Hypotheek renteaftrek

In Nederland zijn verhalen bekend onder makelaars dat de huizen gemakkelijker kwijt worden geraakt aan Belgen dan onze Noorderburen zelf. In Nederland schijnen de ontwikkelingen meer in het nadeel van de Hollander te verschuiven. Ook in België lijkt de situatie minder rooskleurig te worden. Tevens subsidies op duurzame en huisgerelateerde producten zijn steeds vaker punt van discussie. De situatie in Nederland is der mate erg, dat het voor de gemiddelde Nederlander haast onmogelijk lijkt zijn of haar huis tegen redelijke opbrengsten te verkopen.

Redenen voor Belgen om niet te verhuizen naar Nederland: er gelden hogere belastingen in Nederland dan in België. Naast administratieve verplichtingen die nodig zijn om te kunnen verhuizen, heeft het dus ook financiële nadelen.

In het verleden is België juist een populaire emigratiebestemming voor Nederlanders. Hierin spelen een aantal factoren mee, waardoor de Hollander graag naar België verhuist. In de eerste plaats is België dichtbij Nederland. Het vakantiegevoel leeft bij velen op wanneer men in België aankomt. Daarnaast zijn er financiële voordelen, zoals lagere prijzen voor koopwoningen. In Nederland is minder ruimte dan in België, waardoor in België grotere huizen tegen gelijke tarieven kunnen worden gekocht. Het verschil in huizenprijzen is echter de laatste jaren afgenomen. Een huis in Antwerpen kost vrijwel evenveel als een huis in Rotterdam.

Bron: verhuisfirma.blogspot.be - 21/05/2012